PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls – Recenze

PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls – Recenze

27 srpna, 2021 0 Od Jan Volejník

Tlapková patrola, naprostý boom dnešních dětí, a noční můra všech rodičů. Štěňata, která odstraňují zmatky a řeší veškeré problémy, jenž nastanou. Není divu, že je děti milují, jsou to jejich hrdinové, a navíc jsou to roztomilá štěňátka. Stejnojmenný seriál má již několik úspěšných sérií, a krátkých filmečků. Nyní po osmy letech se Tlapky dočkali plnohodnotného filmu. Ten je doprovázen stejnojmennou hrou PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls. Ta je již třetím titulem v pořadí. Předchozí díl PAW Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay, jsme pro vás již před časem recenzovali. Pokud by, jste si rádi přečetli, odkaz na ni najdete ZDE.

V novém dobrodružství se celý tým tlapek přesune ze svého domovského Adventure Bay, do nového a mnohem většího Adventure City, aby zažil své doposud největší dobrodružství. Humdinger nový hamižný starosta již zmíněného Adventure City je neřád, který nemá rád psi. Ze svého města chce udělat místo svých snů, bez psů, bez mráčků. Právě jeho poslední přání přivede město do velkého nebezpečí. Jelikož přístroj který by měl odstranit každý mráček, se porouchá a způsobí kataklyzmatickou pohromu.

Všechny Tlapky do centrály! To zazní před každou misí, jenž bude potřeba úspěšně splnit. Všichni členové týmu, jsou nastoupeni, a bedlivě naslouchají každému slovu svého velitele Rydera. Ten pomocí tvého tlappedu a velké obrazovky vysvětlí komplikovanou situaci, která se stala. Následně určí dvojici Tlapek, jenž se mise zúčastní. Informace máme, členy týmu taky, tak hurá do akce. Odvážně Tlapky už se ženou!

Stejně jako předchozí díl, tak i PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls, je 3D skákačkou, ta je navíc obohacena o sbírání psých pamlsků. Jelikož je hra cílená na hlavně menší děti, tak mi opět pomohl můj starší syn. Hratelnost je opravdu jednoduchá, stačí pouze jedna analogová páčka a dvě tlačítka. Díky tomu každé dítě nebude mít s ovládáním problém. Synátor ho dostal během krátké chvilky do rukou, a hrál bez sebemenších problémů. Průchod samotnými úrovněmi není nikterak těžký, ani složitý. Vlastně se pohybujete ve stanoveném koridoru, kde přeskakujete překážky. Ze stanovené trasy není sebemenší možnost se dostat někam jinam.

Ze hry byly odstraněny menší úkoly, hašení ohňů, sbírání odpadků, oprava rozbitých věcí. Následkem toho zmizela ze hry potřeba střídat během úkolů tlapky. Samotných misí je celkem osm, ty ještě doplňují mini hry. V těch si děti procvičí svoje reflexy a koordinaci prstů s očima. Budou si moci vyzkoušet Tlap-Tlap-Bugí, projít určitý úsek za nejlepší čas, nebo dokonce budou řídit nějaké to super vozítko svých hrdinů. Bohužel to je všechno, více toho samotná hra nenabízí.

Všechny úrovně jsou jako přes kopírak, nejsou nikterak originální, ani zábavné. Například mise pod vodou, jsou totožně jako v předchozím díle. Je to čistě a pouze o tom, dojít z bodu A do bodu B, a k tomu po cestě sbírat psí mňamky. I mého syna hra přestala po velmi krátké době bavit, i přesto že právě on je cílová skupina. Nenapomáhá tomu ani herní doma, celou hru jste schopni kompletně projít doslova za pár hodin. Za cenovku překračující tisíc korun, je to smutné.

Technický stav celé hry je také žalostný. Hra trpí nepříjemnými bugy. Tlapky se zasekávají o předměty, běhají do zdí, nebo dokola skáčou. Syn se mě nejednou ptal, co se to s jeho oblíbenými Tlapkami děje, myslel si, že jsou nemocné. Systém přepínaní mezi jednotlivými členy týmu také moc nefunguje. Tlačítko pro tuto interakci se muselo zmáčknout několikrát, aby se vůbec něco začalo dít.

Při pohledu na grafické zpracování jsem si myslel, že jsem se ocitl ve špatné době. Když jsem se koukal na postavu Rydera, zažíval jsem pocit dejavu, jako bych tohle někdy viděl. Vietcong, ano čtete správně. Postava velitele vypadá jako postavy ze starého Vietcongu, i jeho mimika tomu odpovídala. Jinak všechna pocta Vietcongu, je to klasika, která nestárne. Dalším za mě velkým mínusem je chybějící dabing hlavních postav. Jediná postava, která má tu čest mluvit je Ryder, všichni ostatní jsou němí. Působí to velice divně, když vidíte jak tlapky štěkají, ale vy nic neslyšíte. PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls trpí mnoha nedostatky, hlavním je nedostatek obsahu. Myslím si, že o něčem vypovídá už jen fakt, že hra přestala bavit i milovníka Tlapek.


ZÁVĚREM

Vývojáři opět vsází na značku, a servírují nám nedodělaný produkt, jenž je až žalostně prázdný. Pokud chcete udělat svým dětem radost doporučuji jeden za starších dílů. PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls je hrou, která si svou cenu zkrátka neobhájí.

Datum vydání: 13. srpna 2021 – Potřebné místo na disku: 4GB
Distributor ČR: CENEGA Czech